A ribizli, ribiszkebor bemutatása

Borkészítésre a ribizli minden fajtája alkalmas. Bora a magas csersavtartalma miatt könnyen tisztuló, csillogó, kellemes ízű, jól tárolható lesz - és nagyon gazdaságos is. Nagyon magas C-vitamin tartalma miatt bora a téli hónapokban megfázás, köhögés elleni gyógyszer. Javallat: napi 2-3 dl étkezés közben vagy étkezés után fogyasztva.

Forrás:
Wikibooks
 

 

Ribiszkéből készített néhány bor:

Feketeribizli bordzsem, Feketeribiszke, Feketeribiszke, Feketeribiszke

 

Borvidékek, ahol termesztik:

Etyek-Budai borvidék

 

Pincészetek, ahonnan Ribizliből készült bor rendelhető:

Fekete Pincészet Agárd

 

 

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától