A kajszibarack, kajszibarackbor bemutatása

Azt, hogy a magyar bor híres már mindenki tudja, de hogy a gyümölcsboraink is azok, ezt talán már kevesebben. Ismerjük meg a gyümölcsborok fogalmát és változatait.

Gyümölcsbornak nevezzük a különböző gyümölcsök, virágok, termések levének erjesztéssel készült mérsékelt fokú alkoholos italokat. A bor elnevezés kizárólag a szőlőből készült italra vonatozik, bár ez csak Magyarországon van így, külföldön a gyümölcsbort is bornak hívják. Nálunk a más gyümölcsből, vagy virágból és termésből készült italt kizárólag gyümölcsbornak hívhatják.

A gyümölcsbor fogyasztása kis mértékben ugyanolyan jótékony és gyógyító hatással bír, mint a bor. A gyümölcsbor készítése igen nagy szakértelmet kíván, és sok odafigyelést.

Forrás:
Wikibooks
NőiNetCafe

 

Kajszibarackból készített néhány bor:

Kajszibarack Pálinka, Mokos Kajszibarack Bor

 

Borvidékek, ahol termesztik:

Villányi borvidék

 

Pincészetek, ahonnan Kajszibarackból készült bor rendelhető:

Mokos Családi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete

 

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától