Bemutatkozás

A Vinatus Pince 2006-ban a Kisharsányhoz tartozó Bocor-dűlő napsütötte domboldalain, 8 hektáron kezdett el szőlőműveléssel foglalkozni, hogy 2009-ben, az első szüretet követően a lédús szemekkel büszkélkedő szőlőtőkék megfelelő alapanyagul szolgáljanak a boraiknak. Ezt követően a borok több országos versenyen is nagy sikereket értek el, így a tároló nem volt méltó hely a borok számára. Eljött az ideje, hogy a nyilvánosság is megismerje a Vinatus Pince arculatát.

Kovács László szegedi vállalkozó, ahogy elõször belekóstolt a borok világába, tudta, hogy az állandóan változó gazdaság mögött biztos nyugalomra találhat egy pohár bor mellett.

A Vinatus Pince Fogadó tulajdonosa 2012 tavaszán megnyitotta kapuit a kedves vendégek elõtt. Az étlapon megtalálhatóak mind a hagyományos magyar ízek, mind a mai napok közkedvelt ételei. A villányi pincesoron, a Vinatus Pince elõtt az asztalok iszogatásra csábítják az arra tévedõket, és belépve az egykor Róth Pinceként mûködõ étterembe, a Vinatus Pince borai tárulnak a vendégek elé. A kínálatban a hagyományos villányi fajtaként emlegetett portugieser mellett a díjnyertes syrah, cuvee és egyéb testesebb borok sorakoznak fel. Ha nem szeretnénk, hogy az utca zaja megzavarjon minket, mégis a szabadban kívánjuk eltölteni az ebédünket, választhatjuk a belsõ kerthelységet is, ahol hatalmas hordók teszik még hangulatosabbá a helyet. A Vinatus Pince Fogadó szíve az ódon gótikus stílusú pince, amely 32 ezer téglából épült. Tökéletes helyszínt biztosít nagyobb családi rendezvények megszervezésére, biztos menedéket nyújt a nyári forróság ellen, és megteremti az asztalon táncolás lehetõségét szilveszter éjjelre. Végül a fáradt utazó az emeleten a fogadóban pihenhet le.

A Vinatus Pince Fogadó szeretettel várja Önöket Villányban egy pohár borra, és egy kellemes vacsorára!

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától