Bemutatkozás

Vértes Vilmos
 
A Kertészeti Egyetemen szerzett borász diplomával a hátam mögött 1994-ben alapítottam a pincészetemet. Az első szőlőterületemet is ekkor vettem meg Etyeken
"Budapest szőlőskertjében ". 2005-től már Mátraalján, Gyöngyöspatán is rendelkeztem kisebb területtel. A két termőhely közötti különbség igen változatos borászkodásra ad lehetőséget. A borospincém szintén egy Budapesthez közeli kis községben Pátyon található, mely Közép-Európa legszebb és talán egyik legrégebbi pincefalujával büszkélkedhet.
A több mint 200 éves autentikus pincémben magtalálhatók az oxidatív érleléshez szükséges fahordók és a reduktív kezeléshez elengedhetetlen a pórusmentes tartályok is.
A szüret a fajták érési sorrendjében történik műanyag ládákba, kézi szedéssel. A jó minőségű termést a radikális terméskorlátozás biztosítja. Már a területen megtörténik a termés válogatása, így a pincébe beszállításra csak egészséges, kifogástalan szőlő kerülhet. A zúzás-bogyózás után az ülepített mustot tartályban irányítottan erjesztem. Az érlelési mód fajta és évjárat függő. Kiváló borok esetében barrique érlelésre is sor kerülhet. 
Remélem az általam készített borok megnyerik tetszésüket és hozzájárulnak a szürke hétköznapok szebbé tételéhez és a jeles események, ünnepek hangulatának fokozásához.

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától