Vendéglátás

 

Birtokközpontunk, a kétszáz éves Turul pince fölött épült – Makovecz Imre, Kossuth-díjas építész által tervezett – pincészet-vendégház, 2012 nyarán készült el. Igazán vendégcsalogató hely, ide várjuk vendégeinket borkóstolásra előzetes bejelentkezés alapján. Célunk, hogy a Somló-hegyre látogató turista vagy a szervezetten érkező borkedvelő egyaránt megtalálja a kedvére való bort. Előzetes egyeztetés alapján ízletes ételeket, illetve szállást is kínálunk a boraink mellé. Igény esetén szabadtéri sütési-főzési lehetőséget is biztosítunk vendégeink részére.

 

A másfél órás program során bemutatjuk a Somló történetét, a Somló-hegy egyedülálló természeti adottságait, birtokközpontunkat, a pince közvetlen szomszédságában található szőlőültetvényeket. A borkóstolás előtt elsétálunk egyik legszebb területünk, az 1,4 hektáros Turul katlan új telepítéséhez, ahol megnézhetjük, megtapinthatjuk a dűlő talajában található, a Somlóra oly jellemző morzsás bazaltot. Aki kedvet érez, a borkóstolás után tehet egy kirándulást a Turul pincétől félórányi sétára található Somlói várhoz, bejárhatja a várromot, és gyönyörködhet a csodálatos kilátásban.

 

A Várkapitány Pincészet palackos és hordós borainak kóstolása közben bemutatjuk a Nagy-Somlói borvidéket, pincészetünk szőlészeti és borászati filozófiáját. Palackos borainkat legalább két hónapig tároljuk a Turul pincében, hogy átvegyék a pince egyedülálló energiáját, melynek kivételes hatását valamennyi vendégünk a helyszínen megtapasztalhatja.

VÁRKAPITÁNY kóstoló:
- NAGY-SOMLÓI Furmint
- NAGY-SOMLÓI Olasz rizling
- NAGY-SOMLÓI Juhfark
- NAGY-SOMLÓI Tramini
- NAGY-SOMLÓI Sárgamuskotály
- A fenti kóstolótól eltérő borsort is összeállítunk előzetes egyeztetés alapján.

Bejelentkezés: +36 20 982 13 96 telefonszámon vagy info@varkapitanypinceszet.hu e-mail címen.
 

A Pince megközelítése: térkép.

Örömmel látjuk vendégül a somlói borok iránt érdeklődőket 

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától