Bemutatkozás

 

A Várkapitány Pincészetet 2007-ben alapította Csáki Tibor. A valamikori Inhauser Pincészettől megvásárolt területeken kezdett el gazdálkodni a hegy északi oldalán, a Somlói vár tövében. A néhány hektáros birtok mára 15 hektárosra növekedett. Ezzel a birtoknagysággal méret tekintetében a Somlói borvidék középmezőnyébe tartozik. A Somló-hegy egyedülálló mikroklímája, rendkívüli talajadottságai miatt a legnagyobb minőségi potenciállal bíró magyar bortermő területek egyike – amit mind a magyar mind a nemzetközi borász és borértő szakma egyre inkább elismer. Az áruház láncok, borszaküzletek, éttermek borkínálatában elengedhetetlenné vált a somlói bor jelenléte a minőségi bort kedvelők legnagyobb örömére. 

 

A Várkapitány Pincészet kézműves borászat. A borok hordóban erjednek, és legalább egy évig hordóban érlelődnek. Boraink testesek, tüzesek, jól érződik rajtuk a Somló vulkanikus talajának köszönhető minerális, tűzkőhöz hasonlítható íz és illat. Boraink stabilizálásához nagyon kevés derítőszert használunk, a természetes stabilizálódást részesítjük előnyben, ami az egy éves hordós érlelés során magától megy végbe, így a lehető legkevesebb íz- és illatanyagot vesszük ki a borból.

 

A pincészet tradicionális somlói fajták, juhfark, furmint, hárslevelű, olasz rizling mellett világfajtákat, traminit és sárgamuskotályt termeszt. 

 

 

Várkapitány Pincészet 
 

www.varkapitanypinceszet.hu

info@varkapitanypinceszet.hu

Telefeon: +36 88 278 047
GPS : 47° 9’ 16” É ; 17° 22’ 21” K

GAZDIG GERGŐ, kereskedelmi vezető
+36 20 319 89 90
gazdig.gergo@varkapitanypinceszet.hu 

CSÁKI TIBOR, pincelátogatás, borkóstoló, rendezvények
+36 20 952 54 41
info@varkapitanypinceszet.hu

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától