Bemutatkozás

 

A Hajós-Bajai borvidék, hazánk egyik legnapsütésesebb és legdélibb borvidéke, amíg Budapesttől 180 kilométerre délre, a Duna partján található. A világhírű hajósi pincefalu és Baja városa között húzódó, 2000 hektár szőlőt tartalmazó borvidék nem csak vörösborairól, hanem természeti adottságairól és gasztronómiájáról is ismert. A Baja és Szekszárd között fekvő Gemenci erdőség rengetege bővelkedik vadban, a mellette folyó Duna pedig gazdag halban. Ennek köszönhető, hogy Baja világhírű paprikás, pikáns, bácskai ételeiről, legfőként a Bajai Halászléről. Azonban ezek a fogások nem lennének igazán élvezhetőek, ha nem lenne őket mivel leöblíteni. Márpedig az egyedülálló Kadarka vagy Cabernet Sauvignon borok szükségesek ezen ételek mellé és itt kiváló minőségben meg is teremnek.

 

A Sümegi és Fiai Pincészet - Keller Kft a Hajós-Bajai borvidék meghatározó pincészete. A családi tradíciók és a legmodernebb technológiák ötvözéséből született meg cégünk, amely festői környezetben, 32 hektáros szőlőültetvény közepén, Bajától 3 km-re, az 51-es út mellett fekszik. Szőlőinket összesen 80 hektáron, a hajós-bajai, a szekszárdi és tolnai borvidéken műveljük. Mivel a vidék adottságai lehetőséget teremtenek kitűnő, hagyományos magyar fajták termelésére, ezért pincészetünk kifejezetten az elfelejtett magyar borok felkarolására tett kísérletet. A pincészetben megtalálható a hagyományos ászokpincétől kezdve a modern, irányított erjesztést lehetővé tevő hűtött tárolókon keresztül, a barrique érleléshez szükséges égetett tölgyfahordókig minden technológia és szaktudás, amely a nemes borok készítéséhez elengedhetetlen. Pincészetünk látogatóit 120 fős borkóstoló pincénkben látjuk vendégül. Bátran állíthatjuk, hogy a boraink ízében, zamatában visszaköszön a rengeteg gondoskodás, hozzáértés és több mint 100 éves családi hagyomány. Ezek az értékek szolgálnak alapjául a cég és a borvidék hírnevének, múltjának, jelenének és jövőjének.

 

Hazánkban egyedülálló módon csak mi készítünk ürmösbort és pincészetünk dolgozta ki a hazai jégbor készítés technológiai alapjait. Boraink megtalálhatóak a magyar áruházláncokban és rendszeres szereplői, díjazottai magyar és nemzetközi borversenyeknek.

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától