Bemutatkozás
Kézműves családi pincészet-értékek és hagyományok mentén : A pincészetet jómagam,Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben.Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt,amely Tokaj hagyományos értkeit szeretné a borokon keresztül megmutatni,s kompromisszumok nékül képes prémium borok készítésére.Amellet,hogy nagy odafigyelésel és a hagyományok tiszteletben tartásával készítjük aszúinkat,eszenciánkat,szamorodninkat,száraz borainknál már a modern személet a jellenző.Boraink kézműves jellegét tovább erősíti, hogy a borok készítésénél saját kádárüzemünkből származó szerednyei hordókat használunk így még inkább egyedi,s jól felismerhető stílust tudunk kialakítani.Mintegy másfél hektáron,Hegyalja két kíváló termőhelyen, a tarcali Előhegy-és a tokaji Dessewffy-dűlőben találhatóak ültetvényeink,melyeket nagy odafigyeléssel ápolunk és gondozunk. Női ágon igen messzire nyúlnak vissza a család szőlőtermeléséhez és borkészítéshez kapcsoldó gyökerei.Az 1800-as évekből származó feljegyzések arról árulkodnak, hogy Vízkeleti Őfőméltóságos Úr készítette a legjobb száraz és édes szamorodni borokat a környéken.Ezek hosszú érlelésű,mély és strukturált borok voltak.Mára sokat vátozott az aszúk stílusa,de a hagyományok továbbvitele, a hosszú hordót és palackos érlelés továbbra is fontos részét képezi borkészítési filozófiánknak.Boraik mélyek és tartalmasak híven tükrözik azt a fajta gazdagságot,amelyet a természet és a generációról generációra öröklődő tudás egymásra rakódása eredményezett.Célunk olyan tokaji borok készítése-legyen az száraz vagy édes-,amelyek megmutatják hagyományainkat,s egyben egyedi ízeket,stílust hordoznak.