Bemutatkozás

Maczkó Róbert Pincészete

 

Családunkban a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és a borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottuk vállalkozásunkat - ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk- melynek legfontosabb célja a csúcsminőségi borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is.

Jelenleg 16,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken, Magyarország legdélibb fekvésű, legnaposabb borvidékén. A hosszú, száraz nyarak, a szubmediterrán éghajlat és a löszös talaj, mind ideális feltételeket teremt a szőlőtermesztésnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay.

Célunk évről évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket.

A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek, megerősítenek abban, hogy jó úton járunk és ezt az utat kell folytatnunk.

Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, melybe a későbbiekben a következő generációknak is be kell kapcsolódniuk.

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától