Bemutatkozás

TERROIR PANGYÉRI DŰLŐ 385/400

 

A Balaton északi partjának Toszkánát idéző táján egy festői eldugott település hívogat  - eltéveszthetetlen Hegyestű  bazaltkúpjával -  ez Monoszló. Mediterrán mikroklímájával már az ókori rómaiakat is lenyűgözte ez az apró ékszerdoboz, és „Tvscvlanvm”, vagyis tusculanum, nyári lak névvel illették a környéket.

 És persze felismerték azt is, hogy kiváló vörösborok készíthetők itt, a Káli-medence lankáin termő szőlőből.

 A Káli Medence , benne a Pangyéri Dűlő természeti adottságai  a nagy minőségű borok termelésére kiválóak.

 

 Liszkay Mihály és fia Liszkay Ferenc 2001-ben fedezte fel, ezt a Balaton-felvidék mélyén megbúvó apró települést. A romjaiban is fenséges épület körül elterülő, ideális fekvése ellenére elhanyagolt szőlőültetvény láttán azonnal érezték, hogy kitartómunkával elérhetőálom valósulhat meg itt.

 Ez a hely maradandó élményt kínál majd az idelátogatóknak.
Hamar rajztáblát kerítettek, megtervezték a parcellázást, és ezzel már kezdetét is vette a szőlőtermesztés újraindításának aprólékos gondossággal kidolgozott folyamata!

 

A Pangyéri dűlő hivatalosan Magyarország legjobb dűlői között szerepel, a maximum 400 pontos rendszerben 385 pontot tudva magának (maga mögé utasítva hazánk több nagynevű borvidékét). Országosan az ilyen, 380 feletti összpontszámmal besorolt termőhelyek területe alig haladja meg az 1 %-ot.

 

Apa és fia a Nobilis Monoszloien Vineyards tulajdonosaiitt alakította ki szőlőbirtokát azzal a szilárd elhatározással, hogy ötvözze a hagyományos és a modern borászati eljárások legjavát. A valaha elhanyagolt  10 hektárnyi  szőlőben mára már elsőrangú vörösborokat palackoznak, melyek rangos hazai és nemzetközi versenyeken kiválóan teljesítenek.

Mit sem bizonyít jobban, hogy a Liszkay  Cabernet Sauvignon 2008 bronzérmet, a Liszkay Cabernet Franc 2008 ezüstérmet nyert a 2011-es londoni Decanter Világ Borversenyen,

 a Pannon Bormustrán 2011-ben a Magyarországi 15 csúcsbor között szintén két Liszkay bor szerepelt!

 

A Liszkay Pincészet nem csak borászat hanem mint Boros Kúria „Nobilis Monoszlien Vineyard Estates” különleges  exkluzív szálláslehetőséggel  nyáron nyitotta meg kapuit.

Kilenc ízlésesen és egyedien berendezett szoba, wellnes, meditációs szauna, relaxációs gőzszoba kandallóval,

külsőés belsőmedence, levendula tenger, valamint Borgaléria várja az idelátogató, kikapcsolódni vágyó vendégeket.

email: info@liszkay.com

web: www.liszkay.com

www.facebook.com/liszkaywines

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától