Bemutatkozás

Pincészetünk Egerben gazdálkodó családi kézműves borászat. A szőlőtermesztéssel, borászattal már több generáció óta foglalkozó családunk az egri bor és a borászat jó hírének öregbítéséért dolgozik mindennap.

Jelenleg 20 ha termő szőlővel rendelkezünk. Valamennyi terület az Egri Borvidék legjobb helyein található: Áfrika-, Almagyar-, Marinka dűlő, Síkhegy, Galagonyás és Tihamér tető.  Széles fajtaszerkezet jellemezi gazdaságunkat: a borvidék tradicionális fajtái mellett (Leányka, Királyleányka, Kadarka, Kékfrankos) a népszerű, nemzetközi fajtákkal is rendelkezünk (Pinot noir, Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc).

2009-ben megnyitottuk látványpincénket a Szépasszonyvölgy 46. szám alatt. A pincészet elkötelezett híve a minőségi borturizmusnak. Meggyőződésünk szerint, kézműves borainkat a hozzá illő környezetben, megfelelő szakmai kommentálás mellett kell bemutatni vendégeinknek, akik ezen keresztül átfogó képet kapnak az Egri Borvidékről is. A teljesen felújított, hangulatos látványpince egész évben nyitva áll a látogatók előtt.

A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos íz világ megőrzése a jelenkori legmodernebb technológia ötvözésével. Erősen hozamkorlátozott és saját termelésű szőlőből, kizárólag nagy gondossággal feldolgozott, hagyományos fahordós érleléssel készítjük borainkat.

 

Elérhetőségünk:
Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészet
3300. Eger, Kistályai út 40.
Látványpince:
Eger, Szépasszony-völgy 46-os pince
www.egriborvar.hu
email: katatoth@t-online.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel: +36 20 444 0173

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától