Bemutatkozás

Balatoncsicsón (Balatonfüredtõl 30 km-re) található pincészetünkben, a családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szõlõ- és bortermeléssel.
A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel tíz hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

A Nivegy-volgy legféltettebb kincse a hungarikumnak számító Juhfark, amely rejtélyes férfiasságával ámulatba ejti az ideérkezõ vendéget. A helyi szájhagyomány szerint a Juhfark itt õshonos és innen került a Somlóra és nem fordítva! (Egyébként ezt támasztják alá a jelenlegi kutatások is…)
A Juhfark mellet Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Ottonel Muskotályt, Kékfrankost és Cabernet Franc, Merlot fajtákat termelünk.

Fontosnak tartjuk a szõlõmûvelés és borkészítés évszázados kézmûves hagyományainak megõrzése mellett, a mai kor technológiáinak felhasználását is. Ennek a filozófiának a szellemében a legoptimálisabb hõmérsékleten erjesztett boraink fajtától függõen reduktív, illetve hagyományos, ászok hordós érlelést kapnak. Ez a folyamat eltarthat 2 hónaptól (illatos fehérborok, rosé) akár 2-3 évig is (Juhfark, testes vörösborok) bortípustól függõen, majd ezt követõen kerülnek palackozásra.

Borainkat helyben a pincészetünknél, illetve Hévízen, Balatonfüreden és Veszprémben található saját üzleteinkben vásárolhatják meg. Lehetõség van interneten történõ rendelésre, illetve vásárlásra is - ebben az esetben házhozszállítással történik a bor átadása.

A pince vendégfogadó képességét 2008-ban bõvítettük. Jelenleg 50 fõt tudunk egy idõben vendégül látni borkóstolóra, illetve egyéb rendezvényekre.

Kialakításra kerültek vendégszobák is, ahová szeretettel várjuk a pihenni vágyókat és a borkedvelõket.

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától