Ars Poetica

A Canter borok nem puszta piaci termékek. Érzések, gondolatok, emlékek, egyetlen palackba sűrítve. A fiatal főborász, Gelencsér Gergő és csapata hazájuk, a Balaton legszebb arcát akarják megmutatni, hogy apáikhoz hasonlóan – hosszú idő után – a saját generációjuk is úgy tekintsen a Balatonra, mint a legszebb magyar borok szülőhazájára. Álmaikat kivételes környezetben, Európa egyik legújabb és legmodernebb borászati műhelyében, a zánkai Canter Borházban valósítják meg.
A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.
A föld alatt hideg csillogású, korrózióálló acéltartályok sorakoznak várva az újabbnál újabb évjáratokat és féltőn vigyázva minden külső behatástól a zamatos balatoni szőlők értékes mustját.
Itt a Canter borházban, ebben a különleges vállalkozásban, a Balaton legszebb szőlőiből születnek boraink, hogy büszkén mutassák termőhelyük és otthonuk, a Balaton borrégió festői borvidékeinek értékeit!

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától